Apolitični

Život leti kapetane…

Otkrivanjem odljeva Draženovih tenisica u bronci iz vremena kada je igrao za „Šibenik” danas je na trgu koji nosi njegovo ime -Trg Dražena Petrovića – obilježen 51. rođendan našeg košarkaškog velikana. – Uređenjem trga i otkrivanjem ovog malog spomenika koji simbolizira njegove prve velike košarkaške korake dovršili su i zadnju točku „Puta Dražena Petrovića u Šibeniku” – ističu šibenski čelnici.

Program obilježavanja Draženovog rođendana započeo je obilaskom Spomen-sobe i koša u Preradovićevoj ulici. U Spomen-sobi djecu gradskih vrtića i škole košarke dočekala je majka Biserka Petrović te im pričala o Draženovom djetinjstvu u Šibeniku. U podnožju koša gdje je započeo svoj veliki sportski put položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće. Predstavnici Grada Šibenika i sportskih klubova cvijeće su položili i kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu.

„Put Dražena Petrovića” obuhvatio je i obilazak sportske dvorane Baldekin u kojoj je nekadašnji Draženov trener Miro Kotarac pričao okupljenoj djeci o njegovoj igri i uspjesima. Draženovim putem danas su hodali polaznici OKK Dražen Petrović i djeca šibenskih gradskih vrtića koja su i nastupila u prigodnom programu. Vrtićka djeca su Draženu pripremila i simbolične poruke koje su priložila uz spomenik na Baldekinu. Nakon pjesme posvećenu Draženu „ Život leti kapetane“ otkriven je spomenik, a djeca su potom pustila narančaste balone u zrak.
Tenisice, prema kojima je odljev izrađen, a koje od danas krase novouređeni trg Dražena Petrovića Gradu Šibeniku je ustupila Draženova majka Biserka. Odljev je izradio šibenski akademski kipar Aleksandar Guberina.
Kada ste u posjetu Šibeniku svakako otiđite do trga legendarnog košarkaša i poklonite se njegovoj veličini, košarkaškom geniju Draženu Petroviću.
Više u kategoriji: Život
Izvor i foto: sibenik.hr
D. Šabić, mag. nov.