Apolitični

Zidine dvorca Vitturi 23. 7. Marin Limić zavija notama

Višestruko nagrađivan pijanist Marin Limić posjetio je Terraconov salon kulture. Razgovarao je s nama o mjestima u kojima će nastupati tijekom ljeta te o novostima u svojoj glazbenoj karijeri. Doznajte što nam je Marin otkrio osim koncertnog repertoara kojeg će izvesti 23. srpnja u dvorcu Vitturi, u Kaštel Lukšiću, s početkom u 21 sat!

Koncertni repertoar na navedenom nastupu sastoji se od sljedećih skladbi:
Ludwig van Beethoven: Sonata u e molu op. 90
Mit Lebhaftigkeit und durchaus mit Empfindung und Ausdruck
Nicht zu geschwind und sehr singbar vorgetragen
Bedrich Smetana: Polka u A duru
Frederic Chopin: Balada u As duru op. 58
Franz Liszt: Ženevska zvona/nokturno
Boris Papandopulo: Scherzo fantastico
Marin Limić jr.: Komad s dva trija op. 17
Tri preludija op. 2
Slobodno i stalno
Zaigrano pa ozbiljno
Tajanstveno
Tokata op. 33

Marin Limić rođen je 1985. godine. Pijanistička znanja usvajao je tijekom osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja u splitskoj Glazbenoj školi Josipa Hatzea pod mentorstvom koncertne pijanistice i pedagoginje Jadranke Garin. Svoje školovanje nastavio je na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi Đorđa Stanettija i Lovre Pogorelića kada je zapažen od uglednog pedagoga ruske pijanističke škole Arba Valdme na čiji prijedlog odlazi u Köln gdje 2010. g. stječe diplomu pijanista pri „Hochschule für Musik“ u klasi Arba Valdme.
Tijekom obrazovanja kontinuirano je obogaćivao svoj repertoar pa se može pohvaliti opsežnim glazbenim repertoarom koji osvaja publiku.
Solističkim recitalima izvedenim u Bechstein Centrumu u Koelnu (2008.), u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu (2011.) te na međunarodnoj manifestaciji Mostarsko proljeće (2012.) postigao je izniman uspjeh izvodeći glazbeni repertoar kojeg krase djela velikana svjetske glazbe: Sergeja Sergejeviča Prokofjeva, Albana Berga, Josepha Haydna, Wolfganga Amadeusa Mozarta i Ludwig van Beethovena, preko Frédéric François Chopina, Franza Liszta, Achille-Claudea Debussyja, Joseph-Mauricea Ravela, Johann Sebastian Bacha i Giuseppea Domenica Scarlattija.

Više u kategoriji: glazba, život

Izvor i foto: .kastela-info.hr

Jelena Perko, mag. oec.