Apolitični

Ženska klapa Kolura blista svim bojama

Ženska klapa Kolura ovog tjedna nastupa u Dugopolju u okviru Mihovilskih dana prigodom obilježavanja Dana općine i blagdana sv. Mihovila.

S drugim dalmatinskim klapama nastupit će na Susretu klapa u programu pod nazivom „Pod Mosoron klapa piva”, potvrđuje nam prilikom gostovanja u Gundulićevoj 36 članica klape Lea Čipčić. Podsjeća da su osnovani 2008. i od tada djeluju pod vodstvom prof. Marka Tomasovića. Klapa nastupa i na Međunarodnom festivalu klapa Trebižat 2009., a kroz ljetni period na smotrama klapa Kaštel Sućurac, Srinjine, Marina, Okrug. Iste godine prolazi audiciju za Omiški festival, a na omiškom klapskom događaju nastupaju i 2010. Klapa njeguje izvorni dalmatinski izričaj govori Lea de potvrđuje kako im je pisma ljubav, inspiracija i vrijeme kada se odmore od svih obiteljskih obveza.

Ženska klapa Kolura

Godine 2010. prijavljuju se na Međunarodni festival klapa Perast na kojem ostvaruju zapažen nastup. Na istom nastupaju i 2011. g. Početkom 2012.g. klapu preuzima Srećko Damjanović i pod njegovim vodstvom nastupaju na brojnim smotrama, humanitarnim koncertima, te na II. Festivalu pisme – Posušje 2015.
Trenutno su u klapi Kolura: 1. sopran Lahorka Pejković, 2. sopran Robertina Maras, Sandra Pržić, Marina Vuković, 1. alt Suzana Tomas, Doris Mazija, Branka Smoje, Branka Radetić i 2. alt Dubravka Balić, Mislava Tolj, Leonida Čipčić.
Kako je biti u klapi te što im ona sve donosi, pogledajte u video prilogu Apolitičnog portala.