Apolitični

Željan Rakela ugostio motoriste povodom obljetnice BMW MK Split (drugi dio)

Preko stotinu motorista i dragih prijatelja iz okolnih susjednih zemalja boravilo je proteklog vikenda u Splitu kako bi prijateljski obilježili obljetnicu ( 7 godina) kluba BMW MK Split čiji su osnivači Željan Rakela, Ivan Bubalo, Nikša Kašljević i Stipe Jakir.

Oni su bili posebno sretni vidjevši svoje kolege motoriste na limenim ljubimcima koji su došli iz Njemačke, Austrije, pa čak daleke Finske, susjedne BiH, Crne Gore i Srbije, ali iz cijele Lijepe Naše kako bi promotivnom i atraktivno turističkom vožnjom od Splita, preko Gata, Omiša i natrag u Split obilježili godišnjicu splitskog kluba. Posjetili smo Željana i njegove prijatelje prije početka vožnje na platou ispred Gripa gdje su popili hladno piće i brusili završni dogovor oko najavljene vožnje.

Inače, ovim ljudima, prepoznatljivima po crnim kožnim prslucima sa zaštitnim maskama i naočalama te drugim odjevnim predmetima i rekvizitima, zajednička su duga putovanja na dva kotača širom svijeta, a iz razgovora smo saznali što to još povezuje motoriste prijateljstvo koje se, među ostalim, prepoznaje i po humanitarnom i društvenom radu.
Evo prve priče s Rakelom (sastoji se iz dva dijela) i njegovim prijateljima od kojih su prešli na stotine i tisuće kilometara kako bi na ovom događaju proveli vikend u mediteranskom Splitu.

Video: Teo Peričić