Apolitični

‘Želimo da Hrvatska postane centar esportova’

Beyond Esports Conference je boutique konferencija za esportove u organizaciji zagrebačkog Good Game Globala. Ovogodišnje drugo izdanje okupit će stručnjake i znalce iz industrije kako bi razmijenili iskustva i proširili mrežu poznanstava. Kako bismo dobili bolji uvid u događaj koji će se 8. prosinca održati u prostorima Visokog učilišta Algebra, razgovarali smo s njegovim organizatorom Nikolom Stolnikom.

Cilj ovog događaja je, prema Stolniku, ‘svim zainteresiranima povećati šanse za uspjeh na tom polju’. Predavači iz divova kao što su Meta, Hrvatski Telekom, Samsung, Sofascore i Superbet podijelit će najbolje prakse iz industrije, najavljuje.

‘Velika nam je želja pretvoriti Hrvatsku u jedan od centara esporta, kao što su to napravili Pariz, Köln, Katowice, Dallas i slični. Ne vidimo razlog zbog kojeg u neki od naših gradova ne bi došlo nekoliko desetaka tisuća mladih, zaljubljenih u svijet računalnih igara, kako bi uživali u ljepotama Lijepe Naše dok navijaju za najdraži tim’, komentirao je Stolnik.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pexels.com – Photo by RDNE Stock project: https://www.pexels.com/photo/turned-on-gaming-computers-7915212/