Apolitični

„Zeleno svjetlo” studentskoj zoni u Solinu

„Zeleno svjetlo” studentskoj zoni u Solinu, radujemo se novom Studenstkom centru
Solinsko Gradsko vijeće usvojilo je zaključak kojim se prihvaća inicijativa solinskog gradonačelnika Dalibora Ninčevića vezana za izgradnju Studentskog centra na solinskom predjelu Klanac, projekta za koje im je pismo namjere uputilo Sveučilište u Splitu.

– Vijeće ovlašćuje gradonačelnika da sa Sveučilištem obavi sve potrebne razgovore i radnje oko idejnih i glavnih projekata te ugovora kojima bi se utvrdile međusobne obveze i prava u ovom projektu. Ovo je početni korak, a ako projekt zaživi, zadnju riječ imat će opet Gradsko vijeće – kazao je predsjednik Gradskog vijeća Renato Prkić.

„Zeleno svjetlo” studentskoj zoni u Solinu

Projekt je solinskim vijećnicima predstavio prof.dr.sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, uz suradnike.

– Realizacija Studentske zone Solina značila bi mnogo za razvoj našeg Sveučilišta, kao i za grad Solin, to je projekt koji bi svima donio dobrobit – naglasio je rektor, dodavši kako mu je drago da je Solin rado prihvatio ovu inicijativu, to više što ga za Solin vežu djetinjstvo i odrastanje.

Velika prednost lokacije u odnosu na Split je ta što ovo zemljište u Solinu, veličine oko 19 tisuća metara četvornih, nije premreženo drugim vlasnicima, isključivo je u vlasništvu grada. Namjera je da se nakon ove odluke ide prema Vladi RH kako bi projekt ušao na prioritetnu listu te bi se financirao novcem iz europskih fondova, rečeno je.