Apolitični

Zbunjoza u Gradskom kazalištu mladih Split

Ove subote 15. listopada Gradsko kazalište mladih Split, s početkom u 20 sati, predstavlja prvu ovosezonsku premijeru i predstavu „Zbunjoza” nastalu u suradnji s kazalištem Playdrama i Goethe Institution.

Zbunjozna situacija u režiji Ivana Plazibata publiku suočava s komedijom o izvrnutoj stvarnosti i gubljenju identiteta. Glavnina radnje vrti se oko bračnog para Eve i Robert, koji nakon što se vrate kući ne nalaze svoj dom u stanju u kojem su ga ostavili. Dok su bili u odsustvu, za sigurnost njihovog doma trebali su se brinuti njihovi prijatelji Judith i Sebestian koji se sada ponašaju kao da su druge osobe te kao da je spomenuti prostor u njihovom vlasništvu. Na sceni se odvija prava zbunjoza i niz transformacija, pa je naziv predstave vješto opisao situaciju u kojoj protagonisti, s kojima se svatko može poistovjetiti, grčevito žele kontrolirati situaciju i uspostaviti logički balans. Izvrnuta stvarnost u tome ih koči, a Eva i Robert osjećaju se kao da se cijeli svijet urotio protiv njih. Nemogućnost dokazivanja onoga što im se čini logičnim i očiglednim za njih postaje nemoguća misija, pa iako Zbunjoza i nastale situacije nasmijavaju publiku, osnovni motiv raspadajuće stvarnosti ipak stvara osjećaj nesigurnosti u kojem se nitko od nas ne bi volio naći.

Uz redatelja Ivana Plazibata, za kompletnu viziju predstave zaslužni su i scenograf Ozren Bakoti, kostimografkinja Ana Marin, a za oblikovanje svjetla zaslužan je Siniša Jakovčević. U predstavi „Zbunjoza” igraju Nikša Arcanin, Bojan Brajčić, Sara Ivelić i Ana Marija Veselčić.

Karte za predstavu „Zbunjoza” mogu se kupiti svakim radnim danim od 9 do 14 sati na blagajni Gradskog kazališta mladih Split ili pola sata prije predstave.

Gradsko kazalište mladih svih vas srdačno poziva na prvu ovosezonsku premijeru predstave „Zbunjoza”, a ako kojim slučajem ne uspijete stići na samu premijeru, predstava „Zbunjoza” odvijat će se u GKM-u Split u drugim terminima koje možete provjeriti na službenim stranicama kazališta.