Apolitični

Zbog spore distribucije cjepiva u RH, otkazuju se ključne turističke aktivnosti

Iako su brojne aviokompanije najavile početak prometovanja prema hrvatskim zračnim lukama već s prvim danom ljetnog reda letenja, to se ipak neće dogoditi, piše croatianaviation.com. Brojni su prijevoznici otkazali sve polaske do početka svibnja odnosno lipnja.

S obzirom na to da se cjepivo sporo distribuira po europskim zemaljama, da je epidemiološka slika u brojnim članicama EU još loša, te da je potražnja za međunarodnim putovanjima vrlo niska, kompanije odgađaju početak prometovanja na brojnim linijama, uključujući i one prema hrvatskim zračnim lukama.

Njemačka Lufthansa pohvalila se kako planira već s početkom ljetnog reda letenja uvesti brojne linije koje su ranije ukinute zbog izbijanja pandemije. uključujući i liniju iz Munchena prema Zagrebu. Kompanija je naknadno ažurirala svoj red letenja i ponovno otkazala sve najavljene letove na ovoj liniji čak do 01. svibnja. Iako Croatia Airlines nudi letove na ovoj liniji, vjerujemo da će i oni biti otkazani, što je slučaj od trenutka izbijanja pandemije.

Lufthansa međutim nudi letove od prvog dana ljetnog reda letenja (28.03.) na liniji Frankfurt – Zagreb, no u sljedećih mjesec dana lako je moguće da će i ti letovi biti povučeni iz prodaje. Austrian Airlines jedini je najavio svoj red letenja prema Hrvatskoj i tvrde da ne namjeravaju ponovno suspendirati letove prema hrvatskim odredištima, no uz mogućnost redukcije broja tjednih letova do same špice sezone.

KLM je ranije najavio uvođenje drugog dnevnog leta za Zagreb od sredine veljače, no to se također nije dogodilo. 

Cijeli članak možete pročitati na: turizam24.com

Foto: Pixabay