Apolitični

Završnom dodjelom nagrada okončan ovogodišnji izbor najboljih gradova. Trijumf Čakovca u izboru za najbolji veliki grad u kvaliteti života

Trijumf Čakovca u izboru za najbolji veliki grad u kvaliteti života, izbor Virovitice za najbolji grad u povlačenju novca iz EU fondova i pobjeda Samobora u jakoj konkurenciji izbora najboljeg velikog grada za gospodarstvo, najprestižnije su odluke žirija Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos u ovogodišnjem izboru za najbolji grad što je jučer okončan dodjelom nagrada na skupu u zagrebačkom hotelu ‘Hilton Garden Inn’.

Dok je Čakovec najbolji veliki grad po kvaliteti života, najbolji srednji grad u toj kategoriji je Rovinj, dok je Krk trijumfirao među malim gradovima. Uz Samobor, koji je najbolji veliki grad u kategoriji gospodarstvo, najbolji u ovoj kategoriji su i Sveta Nedelja (srednji grad) i Hvar među malim gradovima.

Šibenik je najbolji veliki grad u kategoriji obrazovanje i demografija, Labin je najbolji srednji grad u ovoj kategoriji, a Cres je pobjednik u konkurenciji malih gradova, čiji je zamjenik gradonačelnik Marin Gregorović preuzeo nagradu iz ruku predsjednice Uprave Hanza Medije Ane Hanžeković.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pexels