Apolitični

Završnica splitskog krnjevala…

Splićani očekuju sunčanu, ali i prohladnu subotu, a za utorak se najavljuje oblačno vrijeme, stoga organizatori splitskog karnevala pozivaju sve građane da iskoriste prigodu i namaškarani se spuste već od 11 h na Rivu. Za utorak, čak i u slučaju kiše, Šentenca će se održati i ukoliko bude proglašen krivim, Krnje će platiti glavom. No, za dobru zabavu nužno je i lijepo vrijeme, pa će se ove godine iskoristiti prekrasan subotnji dan.
Povorka
Glavna povorka oko 11 h kreće s Rive preko Marmontove, Đardina i Peristila obilazeći nekoliko punktova po gradu gdje razni izvođači izvode svoje točke, pa ćemo vidjeti Senegalske bubnjare i plesače, reggaeton, Capoeiru, trbušni ples, ali i goste iznenađenja, a svi će se priključiti povorci i vratiti se na Rivu gdje u podne počinje dječji karneval.
Skakavac – dječji karneval uz predstavu Supjerina i Wonder Valentine
Već prošle godine Rivom su prodefilirale tisuće maškarane djece, a ove godine će nakon povorke imati priliku kroz predstavu i ples saznati više o zgodama ovogodišnjih meštara karnevala: Supjerina i Wonder Valentine. Kako se dječji karneval održava u dva dijela, prvi dio je za osnovce u subotu u podne na Rivi, a drugi dio za vrtiće organizira se u ponedjeljak, 8. 2. s početkom u 10 h. U slučaju lijepog vremena program će zapopčeti na Rivi s okupljanjem u 10 h ispred HNK-a, no u slučaju kiše, organizator javlja da će program biti prebačen na 11 h u Veliku dvoranu Gripe.
Paškare
U subotu na Rivi odmah nakon dječjeg karnevala, dovedite i svoje kućne ljubimce jer imaju priliku prošetati binom i osvojiti nagrade za najbolje maske. Cijela akcija je humanitarna jer se skupljaju donacije za zbrinjavanje napuštenih životinja. Osmislite originalnu masku za svog ljubimca i sudjelujte u psećim maškarama, poručuju suorganizatori.
Love Carnival Rave – elektronski glazbeni festival
Nova zimska glazbena senzacija u Splitu organizirana je na dvije lokacije u gradu te u Velikoj dvorani Gripe.
Sve počinje već u noći s petka na subotu kada kreće Karnevalski party vlak iz Zagreba. U subotu od 14 – 24 h organiziran je techno maraton na Peristilu i u Đardinu kod Zlatnih vrata uz čak 35 DJ-eva iz raznih dijelova svijeta – od Tajlanda i Nigerije, ali i cijele regije.
U ponoć se party seli na dvije lokacije u Veliku dvoranu Gripe gdje maškarana zabava kulminira i traje do jutra.
Dobro se zabavite i uživajte u ovogodišnjim završnim svečanostima splitskog karnevala.

Više u kategoriji: Kulturna baština
Izvor i foto: http:krnjeval.com
D. Šabić, mag. nov.