Apolitični

ZAVRŠENO JE 11. HRVATSKO NATJECANJE MLADIH GLAZBENIH UMJETNIKA PAPANDOPULO

Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo godišnja je manifestacija koja se održava u više natjecateljskih kategorija (19 održanih) s osnovnim ciljem da se mladim glazbenicima u Hrvatskoj tijekom školovanja i neposredno nakon završetka školovanja omogući upoznavanje složene i konkurentne klasično-glazbene scene te pripreme za međunarodna natjecanja.

Da se u tim nastojanjima uspjelo, ponajbolje dokazuje činjenica da su u proteklih deset godina laureati Natjecanja ostvarili niz uspješnih nastupa te osvojili zapažene nagrade na međunarodnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu, u čemu im je, prema njihovim izjavama, Natjecanje Papandopulo bilo od neprocjenjive pomoći.

I ove godine, kao i prethodne dvije, održan je online natjecateljski krug pod nazivom VIRTUALNI UZMAH te su svi kandidati u prijavi za Natjecanje pozvani da pošalju i videosnimku izvedbe djela hrvatskoga skladatelja. Online publika bila je pozvana glasati za najbolje izvedbe. Prema njihovim glasovima ove su godine najbolji:

– Tomislav Jelavić (gitara) s izvedbom skladbe Sande Majurec: Pebbles and Ripples
– Ivana Hrkać (orgulje) s izvedbom skladbe Albe Vidakovića: Fantazija i fuga u f-molu
– Ronald Strabić (čembalo) s izvedbom skladbe Brune Kota: Tri komada za čembalo

Cijeli članak i ostale pobjednike možete pročitati na: soundguardian.com

Foto: Pixabay