Apolitični

Završava 50. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2016

Nakon sinošnje večeri ženskog finala ostaje večeras uživati u superfinalnoj večeri muških klapa koju će HRT izravno prenositi od 21.00.
Festival dalmatinskih klapa ove godine obilježava pola stoljeća postojanja i čuvanja klapske pisme.
Po ocjeni stručnog ocjenjivačkog povjerenstva Zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša osvojila je klapa Armorin iz Zagreba. Srebrni štit osvojila je klapa Neverin iz Kaštel Lukšića, a Brončani štit osvojila je klapa Teranke iz Pule.

Festival dalmatinskih klapa Omiš 2016


Subota 23. srpnja dan je velike završnice jubilarnog pedesetog Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Na trgu Sv. Mihovila sa početkom u 21 sat, pred kamerama HRT u izravnom TV prijenosu za odličja natjecat će se 12 muških klapa koje su svoje mjesto izborile u izbornim večerima, i to redoslijedom: KRUNIK iz Kučina, KORDA iz Lumbarde, STINE iz Zagreba, KOŽINO iz Kožina, BOŠKET iz Zagreba, KAŠE iz Dubrovnika, FILIP DEVIĆ iz Splita, VINČACE iz Novog Vinodolskog, BUNARI iz Vodica, MRIŽA iz Splita, CONTRA iz Splita i ŠUFIT iz Splita.
Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radit će u sastavu: prof. Rajmir Kraljević, Mićo Friganović, prof. Velebit Veršić, dr. Ivana Tomić Ferić, mr. Marijo Krnić, dr. Marko Rogošić i mo. Mojmir Čačija.

Svoj dolazak su najavili brojni  uglednici iz javnog života, a klapama će zapljeskat i pokroviteljica festivala predsjednica Republike Hrvatske  Kolinda Grabar Kitarović