Apolitični

Zatvorene ceste: Bura i snijeg paralizirali promet

Zatvorene ceste: Bura i snijeg paralizirali promet

Zbog orkanskog vjetra i sniježnih zapuha izdana je zabrana prometa za sve skupine vozila na važnim prometnicama
Zbog orkanskog vjetra u snježnih nanosa zatvorena je autocesti A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a zabrana prometa je i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene


Zabrana vrijedi i na državnoj cesti DC1 između Udbine i Knina, državnoj cesti DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most,Krčki most.
Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica;DC25 Gospić-Karlobag.
Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).
Trenutačno nema prohodnih cesta za teretna vozila (s i bez prikolice) prema Dalmaciji i obrnuto, te za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci, sjevernom primorju i obrnuto.
Snijeg otežava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, ne kreću na put bez zimske opreme i, ako je moguće, odgode putovanje.
Zbog zimskih uvjeta na dionicama autoceste A1 između čvorova Bosiljevo2 i Sveti Rok zabrana je prometa za teretna vozila s ili bez prikolice.
Zbog snježne vijavice za sav promet zatvorena je DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC59125 Perušić-Čanak.
Zimski su uvjeti na staroj cesti preko Učke i Ćićarije (zabrana je za teretna vozila iznad 7,5t).

U prekidu su katamaranske linija: Ubli- Vela Luka- Hvar- Split, Split-Hvar-Korčula, kao i trajekt na liniji Split-Supetar.
Katamaran na liniji Split-Bol-Jelsa isplovit će iz Splita u 16h direktno za Stari Grad bez pristajanja u lukama Bol i Jelsa.