Apolitični

Zašto su žene opsjednute cipelama?

Opsesija cipelama ženama je jako dobro poznata još iz djetinjstva, kada su slušale priču o Pepeljugi i njenoj staklenoj cipelici pomoću koje je upoznala princa iz snova. Vjerujem da bi se i danas curice diljem svijeta rado voljele naći upravo u njenim cipelicama. Ženama, govorim iz iskustva, cipela nikada dosta. Svaki put bi htjela nešto novo, jer kao upravo mi te nedostaju u kolekciji, iako deset sličnih pari cipela skuplja prašinu u ormaru, od čega dva, tri para sigurno nikada nisu ni nošena.

Zašto su žene opsjednute upravo cipelama? Možda zbog toga što ih jedino one nikada neće iznevjeriti. Naime, bez obzira koliko vam tjelesna težina oscilira, one pristaju kao salivene. I kada nakupite koju kilicu viška, one vam neće „okrenuti leđa“. No, cipele su zapravo mnogo više od toga. Pa tako, istu kombinaciju odjeće izborom cipela možete u potpunosti promijeniti. Tako ćete izborom crnih potpetica postići ozbiljan i služben izgled kakav se na radnom mjestu zahtjeva, dok prilikom večernjeg izlaska odabirom visokih punih potpetica sa šljokicama zasigurno ćete biti kraljica plesnog podija. Možda će vam ovo biti iznenađenje, ali u početku su visokim potpeticama bile zaluđene upravo naše „gore“ polovice – muškarci. Ako se samo prisjetite povijesnih filmova o francuskoj aristokraciji, upravo su muškarci bili ti koji su uz puder i perike nosili visoke potpetice. Žene su to tek naknadno od njih preuzele.

Priča se da svaka žena u prosjeku posjeduje tridesetak pari cipela. Od toga neke nije ni obukla, većinu samo jednom, dok se iz najudobnijih nikada ne izvlači. Međutim, nedavno provedena studija pokazala je nešto sasvim iznenađujuće, iako mislim da bi se sve žene u tome veoma lako pronašle. Naime, usprkos tome što posjeduju cipele koje ih žuljaju, žene ih se odreknuti neće. Kako to opravdavaju? Jednostavno, misle da su cipele lijepe, a za ljepotu svakako treba pretrpjeti.

Dakle, žene cipele naprosto obožavaju, osobito one s visokom potpeticom jer svaku figuru čine atraktivnijom, višom, ljepšom i ono nama najbitnije, mršavijom. Stoga, svakako obucite svoj omiljeni par, osjećat ćete se kao da imate cijeli svijet pod nogama.

L. Rađa