Apolitični

Zašto su Netflix, Lionsgate i HBO toliko oduševljeni Hrvatskom?

HRVATSKA je, pišu strani mediji, postala jedna od najpopularnijih svjetskih lokacija za snimanje, a 2021. mogla bi postati jedna od najaktivnijih godina. Ne radi se samo o pisanju stranih medija nego o jednostavnoj statistici pa je tako u svibnju objavljeno da će se ove godine kod nas snimati čak 20 stranih projekata.

Jedan od projekata je špijunska serija The Ipcress File u produkciji ITV Studiosa i Altitude Televisiona, koja se u Zagrebu, Rijeci i Splitu snima od kraja travnja do sredine lipnja. 

Osim toga, Netflix je kod nas snimao i dijelove kriminalističke serije Clark, Šveđani snimaju seriju Hamilton (snimana je na više od 30 lokacija, a u manjim će se ulogama pojaviti i neki domaći glumci), a Britanci su se odlučili za Opatiju, Rovinj i Lovran, gdje snimaju svoju šestodijelnu seriju Hotel Portofino.

Nizozemsko-belgijsko-hrvatska koprodukcija, film Crossing, također se snima na ovim prostorima tijekom svibnja i lipnja. Iako je radnja smještena u Maroku i Španjolskoj, sve se scene snimaju u Hrvatskoj.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay