Apolitični

Zašto mladi iz cijelog svijeta dolaze studirati u Istanbul?

Sobu ćete ovdje u centru unajmiti već od 60 eura, dok je stan izvan centra moguće dobiti i za 150 eura.

Financijski povoljno

Istanbul je jedan od najpristupačnijih metropolitanskih gradova na svijetu. Za studente je naravno još povoljniji, jer imaju pravo na razne studentske popuste u cijelom gradu. Počevši od iznimno jeftinog pristupa javnom prijevozu, do ulaza u muzeje, popusta na restorane i gotovo sve druge trgovine. 

Istanbul je dom čak pet najboljih sveučilišta u Turskoj, te je izvrstan početak za stjecanje diplome u onome što želite, zbog ogromnog broja opcija koje se nude na brojnim vrhunskim sveučilištima. Istanbul ima mnogo visokokvalificiranog osoblja na svojim sveučilištima koji osiguravaju kvalitetno obrazovanje. Profesori i članovi osoblja uvijek su lako dostupni studentima. Nakon diplomiranja, vrijednost diplome je prepoznata kako u Turskoj, tako i međunarodno, što olakšava početak karijere ili nastavak studij u inozemstvu.

Postoji više od deset linija metroa, trajekata i podzemnog vlaka koji prolazi kroz bosporski kanal, što vam omogućuje da prijeđete iz Azije u Europu za svega dvije minute. Kao student, sve ovo košta manje od 3 lire (oko 1,5 kuna) po vožnji, a možete kupiti mjesečni studentski paket koji čini da svaka vožnja košta samo 0,2 lire.

5 sveučilišta o kojima morate razmisliti želite li studirati u Istanbulu
Postoji nekoliko sveučilišta o kojima morate razmisliti, a gdje možete nastaviti svoje obrazovanje. Bahçeşehir ÜniversitesiKoç ÜniversitesiHaliç ÜniversitesiYeditepe Üniversitesi te Istanbul Üniversitesi. Na vama je da odaberete sveučilište koje prema vašim željama i financijskim mogućnostima nudi program studiranja, a putem kojeg ćete stječi nova znanja za razvoj daljnje poslovne karijere, bilo u Istanbulu ili Hrvatskoj.

Cijeli članak možete pročitati na: punkufer.dnevnik.hr

Foto: Pixabay