Apolitični

Zašto je usvajanje 5G-a u Europi razočaravajuće

Prema GSMA Intelligenceu, većina europskih zemalja (34 od 50) već je uvela 5G, a nešto više od polovice operatera u regiji (92 od 173) pokrenulo je 5G mreže. 

Međutim, gledajući usvajanje 5G mjereno kao udio 5G veza u ukupnim vezama) Europa ima loš učinak sa samo 2,5% u četvrtom tromjesečju 2021. godine prema obavještajnim podacima GSMA. 

To ga stavlja daleko iza Sjeverne Amerike, Kine, Japana i Južne Koreje. Iako će se usvajanje povećati tijekom sljedećih nekoliko godina, Europa će i dalje zaostajati za drugim regijama, informacija je sa konferencije Zašto 5G u Europi zaostaje i što možemo učiniti u vezi s tim? koju je Ookla organizirala s predstavnicima dva najveća.

Unutar Europe, Nizozemska je prva u pogledu dostupnosti 5G (udio korisnika uređaja koji podržavaju 5G koji provode većinu svog vremena na 5G mrežama). Samo šest europskih tržišta imalo je dostupnost 5G iznad 20% do 4. tromjesečja 2021. godine. Nije iznenađujuće da je SAD u vodstvu s gotovo 50% dostupnosti 5G, nakon što je započeo implementaciju 5G u rasponu od 600 MHz (niskopojasni).

dostupnost 5G-a na različitim nacionalnim tržištima

Cijeli članak možete pročitati na: mreza.bug.hr

Foto: Pixabay