Apolitični

Zasjao Sajam braniteljskih zadruga

Povodom 25. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade na splitskoj Rivi održan je Sajam braniteljskih zadruga.
Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji u ponudi je bilo svega iz domaće radinosti – pršuta, sira, domaćeg kruha ispod peke, raženog i pšeničnog brašna, sinjskih i vrličkih uštipaka, cvijeća, likera i drugih delicija. Brojni Splićani i turisti bili su oduševljeni izloženim eksponatima. Između 50-ak izlagača i ove godine veliku pozornost izazvao je veliki izložbeni prostor zadrugara s područja cetinskog kraja. Koordinator izlaganja cetinskih zadrugara i ove godine bio je upravitelj braniteljske zadruge „Dalmacija ruralis” Stipe Efendić.


„Iznimno smo zadovoljni našom sinjskom, odnosno cetinskom prezentacijom braniteljskih zadruga. Ponuda je raznovrsna, a nama je drago da su naši izložbeni prostori po običaju najposjećeniji, što je znak naše dobre pripreme. Sve ono što smo izložili, od hrane do rukotvorina, izazvalo je veliku pozornost ne samo Splićana nego i brojnih turista, pa i kolega s drugih štandova”, kazao nam je Stipe Efendić.
Efendić ističe kako se iz godine u godinu povećava broj braniteljskih zadruga na cijelom području cetinskog kraja.
„Branitelji se na taj način okreću novim izazovima, poslovima u kojima su uključene i njihove obitelji”, istaknuo je Efendić.

Izvor i foto: ferata.hr