Apolitični

Započinju 14. “Dani kršćanske kulture” u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku

Četrnaesti Dani kršćanske kulture, međunarodna manifestacija koja se od 17. do 27. ožujka održava u Splitu, Šibeniku i Dubrovniku, donosi gotovo sedamdeset kulturnih sadržaja s oko tisuću sudionika, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare u Dubrovniku.

Predstavljajući program, ravnatelj manifestacije Miro Radalj istaknuo je da se manifestacija odvija u jedanaest dana kroz tri gotovo autonomna programa, tako da svaki grad daje svoj pečat, a program u Dubrovniku sadrži ukupno jedanaest događaja, od koncerata klapa i zborova, izložbi, predstavljanja knjiga, prikazivanja filma, do Noći crkvenih muzeja i Križnog puta na brdo Srđ ponad grada.

“I ove godine imamo bogat i jedinstven program, kao i svih ovih godina, zahvaljujući velikom broju autora, suradnika, institucija i organizacija u kulturi. Taj program publika uvijek rado dočekuje i naše dvorane ispunja do posljednjeg mjesta. Vjerujem da će tako biti i ove godine”, izjavio je Radalj.

Dodao je kako je želja organizatora u danima mimo ljeta kulturu dislocirati izvan metropole.

“Split, Dubrovnik i Šibenik malo zamru izvan turističke sezone, a želimo pokazati kako je kršćanska kultura živa i aktualna i u ovo vrijeme. Nije riječ samo o tradiciji i prošlim vremenima, već o mnoštvu vrijednih i marljivih autora koji stvaraju inspirirani Radosnom viješću”, rekao je Radalj.

Cijeli članak možete pročitati na: culturenet.hr

Foto: Shutterstock