Apolitični

Započinje Kaštelansko kulturno ljeto

Ovogodišnja kulturna, društvena i zabavna manifestacija – Kaštelansko kulturno ljeto započet će 1. srpnja, a svečanost otvorenja održat će se na Brcu u Kaštel Starome, uz nastup Tedija Spalata i klape Kampaneli.
Zbivanja Kulturnog ljeta grada Kaštela trajat će više od dva mjeseca, uz veliki broj koncerata raznih izvođača i stilova glazbe, kazališnih predstava, izložbi, tradicionalnih manifestacija, plesnih večeri, predstava.
Na Večerima dalmatinske pisme samostalni koncert održat će Klapa sv. Juraj uz pratnju tamburaškog orkestra HRT-a uz ravnanje maestra Siniše Leopolda, a u natjecateljskoj večeri biti će izvedeno 19 novih skladbi.

Kaštelansko kulturno ljeto


Legenda o Miljenku i Dobrili odvijat će se tijekom 5 dana, a u sklopu toga događanja odvijat će se i Dobriline glazbene večeri koje će ugostiti Radojku Šverko i žensku klapu Neverin. Muzej Grada Kaštela za ovogodišnje kulturno ljeto organizirat će većinu izložbi raznovrsnog sadržaja, tako će 7. Dani tradicije Kaštela objediniti Eko etno sajam; Slovensku večer, Večer gastronomije obrtnika iz Hrvatske i Reviju tradicijskih nošnji Nostalgija.
Tijekom dva predstojeća mjeseca obavezno posjetite Kaštela i pronađite trenutak za sebe u bogatom programu Kaštelanskog kulturnog ljeta.