Apolitični

Započeo Tjedan Porina u Splitu

Sjajnim koncertom Massima u velikoj dvorani ŠC Gripe započeo je Tjedan Porina, popraćen svakodnevnim glazbenim, filmskim i tematskim događanjima koja i ove godine garantiraju odličan provod u Splitu. Do 23. dodjele nagrade Porin ostalo je nekoliko dana, a organizatori manifestacije pripremili su mnogobrojna popratna događanja. Gradonačelnik Splita, Ivo Baldasar, ne krije zadovoljstvo što će sve aktivnosti oko samog Porina dodatno obogatiti ponudu i sadržaje u gradu te tako napraviti najbolju uvertiru u turističku predsezonu, a Split će u nadolazećem tjednu živjeti s glazbom i za glazbu.

 

U petak, 11. ožujka, u 12 sati na splitskoj Pjaci simbolično će se obilježiti dolazak Porina u Split podizanjem zastave od strane djece iz dječjeg zbora Srdelice i dogradonačelnika Splita, Gorana Kovačevića. Subotnja večer rezervirana je za odličan glazbeni tulum kada će nastupiti brojni DJ-evi na splitskoj Peškariji s početkom u 20 sati i after partyju u klubu Judino drvo te u klubu O’Hara.
U ponedjeljak, 14. ožujka, održat će se dvije zanimljive panel diskusije gdje će istaknuti gosti i panelisti razgovarati o temama: „Brandiranje grada kao glazbene destinacije” i „Promocija glazbenih događanja kroz digitalne platforme”. Već istu večer u Bajamonti & Porin music nights klubu očekuje nas kvalitetna glazbena večer uz pijanista Ivu Vuletina te njegova gosta Vicka Pavlova na saksofonu, a drugi dan bit će The Treblemakers duo na gitari i violini.
Dva dana prije svečane dodjele u popodnevnim satima glazbenici će se družiti na gala eventu StoryGourmet povodom izlaska drugog broja istoimenog časopisa u izdanju Adria Medije Zagreb.
Već istu večer održat će se koncert dobitnika nagrade Status za najbolje instrumentaliste u klubu Judino drvo. Dan uoči Porina očekuje nas još jedna zanimljiva panel diskusija na temu „Domaća glazba u domaćem eteru”, a istu večer u klubu Judino drvo održat će se 4. natjecateljska večer festivala demo bandova.
Svečana dodjela nagrade Porin i ove godine bit će otvorena za širu javnost, a održava se u velikoj dvorani ŠC Gripe u četvrtak, 17. ožujka, u 19.30.

Više u kategoriji: Život; Glazba
Izvor i foto: porin.org
D. Šabić, mag. nov.