Apolitični

Započeo Međunarodni dječji festival u Šibeniku

Međunarodni dječji festival, 56. po redu, otvoren na prepunoj šibenskoj Ljetnoj pozornici predstavom Čarobnjak iz Oza.
Nakon izvedbe himne Lijepa naša, podizanja festivalske zastave i festivalske himne Zdravo maleni, upravo su djeca proglasila Festival otvorenim.
Svečanom otvorenju prisustvovala je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je u Šibenik stigla nešto ranije te se ispred hotela Jadran, gdje je tradicionalno okupljanje pred odlazak na Ljetnu pozornicu, družila sa Šibenčanima.
„Međunarodni dječji festival budi u meni lijepe uspomene budući da ga pratim od dječje dobi, a kasnije i uz svoju djecu koja su odlazila na festivalske predstave i radionice. Ovih će dana šibenske ulice odzvanjati dječjim smijehom i igrom, što je najljepši poklon Šibeniku za 950.rođendan.”, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ujedno i pokroviteljica Festivala.

Međunarodni dječji festival za osmijeh Šibenčana

„Lipanj nam je posebno drag jer Šibenik postaje grad djece, veselja i radosti. I roditelji postaju djeca jer sa svojim najmlađima ponovo otkrivaju kutke ovog prekrasnog grada. Neka naš festival dugo živi i uvijek donosi radost i optimizam života.”, rekao je gradonačelnik Željko Burić, uputivši zahvalu predsjednici Grabar-Kitarović na dolasku, upravo u godini proslave velike obljetnice, koja za Šibenik ima izniman značaj.
Na svečanom otvorenju Festivala bili su i brojni gosti Grada Šibenika: zamjenica ministra kulture Ana Lederer,saborski zastupnici Josipa Rimac, Stipe Petrina i Ivan Klarin, zastupnica u EU parlamentu Ivana Maletić, pomoćnica ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Jadranka Fržop, savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, šibensko-kninski župan Goran Pauk sa zamjenicima, gradonačelnici gradova Skradina i Drniša Nediljko Dujić i Josip Begonja, Katarina Milković, pomoćnica pročelnika u Gradu Zagrebu, zamjenici šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta i Nikica Penđer i msgr. Ante Ivas, šibenski biskup, koji je i ove godine uveličao proslavu svojim dolaskom.
Sve Šibenčane i drage prijatelje ovog Krešimirovog grada u dva tjedna festivalskog programa očekuju brojni nastupi domaćih i stranih ansambla.
Dođite u Šibenik bit će vam ugodno!