Apolitični

Započeli 7. Dani autohtonih proizvoda, tradicijskih obrta i folklorne baštine „Vridne ruke obale, zagore i škoja”

Ovotjedni blagdan Tijelova u Trogiru je uz tradiciju procesije i štovanja vjere donio i manifestaciju, odnosno njen početak 7. Dana autohtonih proizvoda, tradicijskih obrta i folklorne baštine pod nazivom „Vridne ruke obale, zagore i škoja – od Kairosa do danas”.

 

Kao i u proteklim godinama, priredbu organizacijski potpisuju grad Trogir i TZ grada Trogira, a čast otvorenja pripala je gradonačelniku Anti Stipčiću, a nazočnima se obratio i direktor TZ Goran Vržina.


U prigodnom programu su nastupili KUD Kvadrilja, Klapa Tragos i Prijatelji ojkalice Labinštica, a potom su brojni građani i turisti uživali u gastro prezentaciji udruge „Rašpin Jute”. Za vrijeme trajanja manifestacije, koja za cilj ima očuvanje lokalnih identiteta u današnjim uvjetima sve veće globalizacije, svoje proizvode izlaže 50 izlagača. U cilju poticanja obrtnika i proizvođača na izradu kvalitetnih i originalnih suvenira, nagrađivat će se i originalnost suvenira. Istog dana će se izabirati i najbolji trogirski rafiol kojem i ove godine manifestacija pridaje poseban značaj.

Subota je uz sajamske manifestacije rezervirana za rekreativnu biciklističku utrku „2 ISLANDS ON 2 WHEELS”.
Svi zainteresirani imat će priliku krenuti u potragu za skrivenim Kairosom. U Noći Kairosa, koja je predviđena za nedjelju, tragači će kroz potragu za svojim sretnim trenutkom naučiti mnogo o tajnama UNESCO-ova ljepotana. Posjetitelji će imati priliku pogledati i predstavu „Bili cvit” Amaterskog kazališta Trogir u Kneževom dvoru, a potom na Trgu Ivana Pavla II. poslušati koncert i pogledati vatromet.
Pridružite nam se!

Izvor i foto: trogirskiportal.hr