Apolitični

Započela ljetna škola Programa postakademskog zapošljavanja

Dvotjedna ljetna škola Programa postakademskog zapošljavanja započela je u ponedjeljak 11. srpnja na Ekonomskom fakultetu.

Tom prigodom polaznike Programa pozdravio je prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, poručivši studentima da će im znanje i vještine koje će steći sigurno koristiti u životu.

– Uprava Sveučilišta je kroz nastavne baze studentima omogućila ljetnu stručnu praksu, kako bi se upoznali s procesima rada te tako stekli vještine potrebne za tržište rada – kazao je rektor Anđelinović, istaknuvši dobar primjer Ekonomskog fakulteta. Isto tako naglasio je kako je u tijeku rad na formiranju inovacijskog centra na Spinutu. Studentima je poželio uspješno savladavanje Programa, uz zahvalu svim profesorima i djelatnicima Sveučilišta koji sudjeluju u njegovu kreiranju i izvođenju nastave.

Započela ljetna škola na radost studenata

Uz rektora Anđelinovića, na otvaranju ljetne škole Programa postakademskog zapošljavanja bili su i prorektori prof. dr. sc. Rosanda Mulić, prof. dr. sc. Branko Matulić i prof. dr. sc. Marko Rosić, dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Željko Garača i ravnatelj Studentskog centra Stenko Dell’Orco.
Program postakademskog zapošljavanja studenata i stjecanja upravljačkih sposobnosti predstavlja interdisciplinarni pristup u stvaranju, selektiranju i praćenju mladih poduzetnika/studenata kojima se na ovaj način pružila prilika da jačaju svoje upravljačke sposobnosti, kao i interdisciplinarne vještine za samostalno vođenje poslovanja gospodarskih subjekata, uz potporu sustava aktivnog mentoriranja.