Apolitični

Zanimljivi koncert u Zadru…

Zadar u svemu aktivan, pa i u koncertnim zbivanjima. U ponedjeljak, 15. Veljače, ne propustite koncert sjajnog mladog hrvatskog trija CHUI u Maloj dvorani HNK-a Zadar s početkom u 20 sati. U Zadru će predstaviti svoj novi album Third Sun From The Stone koji je proglašen no.1. domaćim albumom godine 2015. po izboru hrvatskih glazbenih kritičara.
Chui nastupa u sastavu Toni Starešinić – klavijature & elektronika, Vojkan Jocić – sax & elektronika i Janko Novoselić – bubnjevi.
Ovaj mladi trio njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, elektronikom i rock’n’roll beskompromisnim pristupom već s prvim albumom („Chui” Dancing Bear 2012.) osigurao je Chuievcima kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Krajem 2013. godine za Dancing Bear objavljuju i drugi album „The Second Arrival” koji kao i prvijenac dobiva samo pohvale od glazbene kritike i publike. Godine 2015. Chui objavljuje treći album „Third Sun From The Stone” koji je osim što je pobrao samo odlične kritike na skoro svim top listama, proglašen za domaći album godine, što do sad nije uspjelo ni jednom jazz sastavu u Hrvatskoj. Na koncertnoj promociji novog albuma Chui je rasprodao Zagrebačku Tvornicu kulture.
Dođite u Zadar jer Chui se nedvojbeno može doživjeti kao jedna od trenutačno najjačih domaćih koncertnih rock atrakcija…


Više u kategoriji: Glazba
Izvor i foto: HNK Zadar
D. Šabić, mag. nov.