Apolitični

Zamjena za konzole i računala: Microsoft razvija jeftiniji uređaj za streamanje videoigara

Mnogi vjeruju kako je budućnost tržišta videoigara u streamingu, za što nam neće trebati skupe igraće konzole ili nabrijana gamerska računala.

Za uživanje u najjačim i hardverski najzahtjevnijim videoigrama u budućnosti nam neće trebati nabrijana računala ili konzole poput Xboxa i PlayStationa, već ćemo ih moći pokretati i na jeftinijim uređajima ili čak pametnim telefonima i tabletima. To će biti moguće zahvaljujući servisima za streaming videoigara koji su već dostupni, no koji još nisu dovoljno rašireni, niti dostupni svim korisnicima.

Princip rada takvih servisa prilično je jednostavan. Sav hardverski zahtjevan posao, koji danas obavljaju snažni procesori u konzolama ili u gamerskim računalima, obavljao bi se u oblaku i streamao, odnosno prenosio na posebne uređaje za igranje. Sve što je potrebno za igranje jest internetska veza te pretplata na gamerski streaming servis.

Takav servis već je predstavio Microsoft, kao i Google (Stadia), a nedavno je novu verziju takvog servisa najavio i Sony.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay