Apolitični

„Zaigrana pedala“, projekt za djecu…

U dvorani Glazbene škole u petak, 1. travnja, u 16,00 sati magistrica psihologije i praktičar terapije igrom Maja Bonačić u sklopu svog projekta Zaigrana pedala 2016, održat će predavanje na temu „Važnost implementacije igre u radu s djecom s poremećajem iz autističnog spektra.” Predavanje kojem je cilj isticanje važnosti igre kao univerzalnog dječjeg jezika, ali i razbijanja predrasuda vezanih uz poremećaje iz autističnog spektra organizira Gradska knjižnica Makarska. Zaigrana pedala je projekt zamišljen na način da bicikliranjem kroz šest različitih gradova, među kojima je i Makarska, Maja Bonačić kao majka, psihologinja, triatlonka i maratonka, održi šest predavanja kako bi ukazala na važnost igre u radu s djecom na autističnom spektru.
Ideja projekta je povezati Hrvatsku biciklom prenoseći važnost univerzalnog dječjeg jezika – IGRE! Prema djeci na autističnom spektru i dalje vlada niz predrasuda te se nerijetko izjednačavaju autizam i mentalno zaostajanje. Dobar primjer je Carly, koja ne priča niti jednu riječ, tko bi uopće pomislio da se u tom tijelu krije sasvim obična djevojka?
Svako predavanje će trajati 2h, gdje će biti govora o važnosti implementacije igre u rad s djecom na autističnom spektru. Predavanje je namijenjeno svakome koga zanima više sam spektar te kako funkcionira terapija igrom s djecom koja imaju poremećaj iz autističnog spektra.
Dođite!

Više u kategoriji: Obrazovanje
Izvor i foto: makarska.hr
D. Šabić, mag. nov.