Apolitični

Zaigrali su se Amerikanci na Apeninima! Vlasnici AC Milana dovode novog Neymara!

Zaigrali su se Amerikanci na Apeninima. Vlasnici su u Romi, Fiorentini, Parmi, Bologni i Speziji. Naravno da su najviše zaintrigirali američki kapitalisti okupljeni u fondu Elliott, koji su postali vlasnici AC Milana. Zašto Amerikanci odjednom investiraju novac u talijanski nogomet? Traže nove putove biznisa u Europi, a nogomet se pokazuje kao jedna od najpropulzivnijih svjetskih industrija.

Elliott fond je tako i krenuo s idejom da će se s Milanom brzo vratiti u naslovne role, drastično podignuti vrijednost kluba i onda ga, uz izgradnju stadiona, bogato prodati.

No, relativno su brzo spoznali da to i nije baš tako. Kupnja kluba je jedno, a vođenje istog, pogotovo razine Milana, sasvim nešto drugo. U ovom slučaju Elliotta, koji je nastupio tipično američki (hladan ulog i fokus na golim brojkama) i naletio na tipičnu talijansku reakciju. To jest, vrlo negativan stav na forsiranju financijske zarade zanemarujući ključan faktor, rezultate.

Dijelom i zato što je loša sportska politika dovela do pat poziciji oko gradskih dozvola za projekt novog stadiona. Bez tog projekta Elliott ne može povisiti značajnije vrijednost AC Milana. I tako smo došli do ovoljetnog iskoraka koji je, ruku na srce, iznenadio i navijače i talijansku javnost. Naime, Milan je od kluba koji praktično ništa ne troši nego samo gleda igrače koji se mogu dobiti bez odštete, postao velikan koji je, barem do sada, potrošio najviše novca u prijelaznom roku!

Umjesto Donnarumme gol će čuvati izvrsni Maignan, za kojeg je plaćena odšteta u visini 13 milijuna eura. Milan je otkupio i ugovore Tomorija iz Chelsea za 28 milijuna, Tonalija iz Brescie za 10 milijuna eura. S Realom su dogovorili dvogodišnju posudbu Brahima Diaza, što će platiti 3 milijuna eura, s obveznim otkupom za 22 milijuna eura! Giroud je stigao da bude prva alternativa ili partner u napadu Ibrahimoviću.

Još 4,2 milijuna eura uloženo je u braniča Monaca, Ballo-Tourea, koji će biti prva alternativa Hernandezu.

Još barem trojicu Milan želi dovesti još barem tri igrača konkurentna za Serie A, ali i Ligu prvaka. Jedan od njih je Kaio Jorge, 19-godišnji napadač Santosa, kojem istječe ugovor u prosincu i dogovorio je već transfer u Milan. Novi Neymar, kako ga pompozno najavljuju mediji (16 pogodaka u 76 utakmica), možda dođe odmah ako Santos pristane na 10 milijuna eura odštete.

Paolo Maldini radi i na trajnom dovođenju Dalota iz Man. Uniteda, te pokušava vratiti Bakayoka iz Chelseaja. Istovremeno vodi borbu s agentima Francka Kessieja, koji ulazi u posljednju godinu ugovora.

Cijeli članak možete pročitati na: sportske.jutarnji.hr

Foto: Pixabay