Apolitični

Zahvaljujući Starlinku, i putnici na kruzerima moći će surfati velikim brzinama

Spor i nestabilan internet tijekom krstarenja odlazi u povijest, barem što se tiče putnika koji će u budućnosti putovati s Royal Caribbeanom.

Skoro svaki tjedan Starlink Elona Muska šalje novu satelite u orbitu s kojima će omogućiti pristup internetu na mjestima na kojima nema internetskog signala ili je preslab i nestabilan. Prije nekoliko mjeseci Musk je govorio o potencijalu korištenja satelitskog interneta u zrakoplovima, no čini se kako je taj potencijal puno veći.

Nedavno je najavio kako će u suradnji s T-Mobileom u SAD-u ponuditi i mobilne usluge tako da će osobe koje žive na mjestima gdje nema mobilnog signala ili je nestabilan, moći koristiti mobilnu satelitsku mrežu.

Ovaj tjedan suradnju sa SpaceX-om i korištenje Starlinkovih satelita najavili su i iz Royal Caribbeana koji će na svojim kruzerima omogućiti bez i stabilan internet za goste i posadu. Kako naglašavaju na BBC-u, obično je internetska veza na kruzerima prilično loša, no problemi s mrežom uskoro bi mogli postati prošlost.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay