Apolitični

Zagrebačka filharmonija otvara novu sezonu

U petak, 23. rujna s početkom u 19:30 Zagrebačka filharmonija svečano će otvoriti svoju novu sezonu u kojoj najavljuje dvije velike i nove umjetničko-glazbene ličnosti.

Naime, orkestar u novoj sezoni Zagrebačke filharmonije ravnat će šef dirigent David Danzmayra, a s velikim uzbuđenjem očekuje se i nastup mladog pijanista Aljoše Jurinića.

Aljoša Jurunić već je svoje pijanističko umijeće dokazao osvojivši brojne nagrade i priznanja, među kojima i vodeću nagradu za mlade pijaniste u Hrvatskoj. Aljoša je bio laureat najprestižnijeg pijanističkog natjecanja u svijetu i finalist pijanističkog natjecanja Frederic Chopin, a proslavio se i laureatom natjecanja kraljice Elizabete u Bruxellesu te priznanjem hrvatskim za Mlade glazbenike u 2012. godini.

Iako njegovu glazbenu nadarenost uspoređuju s onom Ive Pogorelića, Aljoša Jurinić ipak svoju publiku osvaja na posve autentičan način, sjedinjujući strast prema glazbi i istančani senzibilitet, a vjerujemo da su pred njim brojni briljantni pijanistički nastupi i sjajna glazbena budućnost.

Stoga ne iznenađuje da je baš mladom pijanistu Aljoši Juriniću pripala čast nove sezone otvaranja Zagrebačke filharmonije i to pod ravnanjem karizmatičnog dirigenta Davida Danzmayra kojeg je glazbena kritika prepoznala kao jednog od najtalentiranijih i najuzbudljivijih dirigenata mlađe generacije. Vjerujemo da će njegov jasan i koncizan stil dati posebnu čar orkestru Zagrebačke filharmonije.

Ovogodišnja sezona Zagrebačke filharmonije otvorit će se izvedbom hrvatskog skladatelja Borisa Papandopula Hommage a Sorkočević, a potom će uslijediti izvedbe skladbi Straussa i Prokofjeva.

Svečani koncert mladog pijanista Aljoše Jurinića otvorit će novu sezonu Zagrebačke filharmonije, a to je ujedno i pozivnica svim ljubiteljima umjetnosti i glazbe da provjere što se sve sprema u sezoni 2016./2017.

Uz stalne cikluse – Crveni i Plavi, Zagrebačka filharmoniji u novoj sezoni najavljuje neke nove glazbene cikluse u sklopu kojih će nastupati Matija Dedić i Gabi Novak, u koncertu sjećanja posvećenom Arsenu Dediću, a organizirat će se i večer posvećena tangu i fadu, večer glazbe iz Disneyevih filmova te brojna druga događanja.

Svi ste pozvani da u petak, 23. rujna uveličate otvorenje nove sezone Zagrebačke filharmonije te uživate u glazbenom spektaklu mladog pijanista Aljoše Jurinića uz orkestar pod ravnanjem dirigenta Davida Danzmayra.