Apolitični

Zagrebačka Arena pretvara se u kafanu: Možemo li drukčije!?

Željko Bebek vs. Željko Joksimović. Doris Dragović vs. Aleksandra Prijović. Happy Fest vs. Kafansko veče. Ovo su samo neki od jesenskih i zimskih koncertnih obračuna u zagrebačkoj Areni. Je li nama koji smo svoj kulturni novac spremni izdvojiti za nešto drukčije sadržaje vrijeme za glazbenu mirovinu?

Konačni obračun dogodit će se krajem ove i početkom sljedeće godine: prvo će predbožićnu atmosferu raspaliti Happy Fest, s ponajvećim hrvatskim populističkim zabavljačima Vigor bendom, Vucom, Majom Šuput i Miroslavom Škorom, a između Božića i Nove godine uslijedit će Kafansko večedeathmatch ĐanijaJaneDejana Matića i još nekoliko nižerangiranih folkera.

Nije naodmet napomenuti da će za posljednja dva koncerta Arena doslovno biti pretvorena u kafanu – tamo gdje su prije koju godinu slagali krevete za potencijalne bolesnike od korone za ovu priliku bit će složeni stolovi za tri do 10 osoba, uz VIP stol, de facto šank s barskim stolcima.

Jasno je, naime, da na ovako osiromašen jesenski program Arene, ali i malih klubova, čija kvaliteta ponude također nikad nije bila skromnija, ponajviše utječe enorman porast iznosa za bukiranje izvođača, najam opreme i ostalih pratećih troškova na koje se ‘sladoled-ekonomija’ odrazila možda i gore nego na turizam.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay