Apolitični

Zagreb u rujnu središte fotografske scene

S radovima 101 fotografkinje i fotografa iz cijeloga svijeta koji će na temu ženskih perspektiva od 10. do 30. rujna izlagati na ovogodišnjem, 10. festivalu fotografije Organ Vida, Zagreb će postati svojevrsno središte suvremene fotografske scene, rečeno je u utorak na najavnoj konferenciji za novinare u Muzeju suvremene umjetnosti.

“Ove godine nas očekuje 99 posto zastupljenosti žena umjetnica i bogat program na 17 zagrebačkih lokacija, koji je ispunjen brojnim izložbama, predavanjima, radionicama i zabavnom”, rekla je Marina Paulenka, umjetnička direktorica festivala.

Pod tematskim naslovom “Uključene, aktivne, svjesne – ženske perspektive danas” organizatori su željeli sagledati današnju situaciju u svijetu i poziciju žena, a “pod okriljem fotografskog medija koji je oduvijek bio i još jest snažna karika u borbi za ženska prava”.

“Kroz medij fotografije možemo pokazati što se događa u različitim dijelovima svijeta i potaknuti na pozitivne promjene. Vizualni jezik itekako može i educirati ljude”, istaknula je Paulenka, koja s Leom Vene potpisuje koncept festivala.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr

Foto: Pixabay