Apolitični

Zagreb Jazz Festival s četiri sjajna svjetska imena bit će vrhunac sezone

Ukratko, 13. Zagreb Jazz Festival u studenome će u Zagreb dovesti četiri sjajna svjetska imena na koncerte u veliku i malu dvoranu Vatroslav Lisinski, Tvornicu kulture i u kazalište Kerempuh.

Dakle, 14. Zagreb Jazz Festival 2. studenoga u Maloj dvorani Lisinski predstavlja trio američkog jazz pijanista i skladatelja Christiana Sandsa.

Tjedan kasnije, 7. studenoga, u zagrebačku Tvornicu kulture dolazi Jazz/Takes Supergroup s modernim instrumentalnim jazz-aranžmanima poznatih skladbi iz raznih žanrova i raznih sastava (Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains, Nirvana, Soundgarden, Chic, Abba, David Guetta, Metallica, Nas, Notorious B.I.G., A Tribe Called Quest, Patti Smith, The Ramones).

Slijedi 9. studenoga Kayhan Kalhor & Erdal Erzincan u kazalištu Kerempuh gdje će predstaviti tradicionalnu glazbu njihovih kultura, Perzije odnosno Irana i turske pokrajine Anatolije.

Najveća poslastica za mnoge bit će posljednji koncert festivala, Mingus Big Band koji će nastupiti u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog 22. studenoga. Jedan od najkreativnijih jazz-orkestara današnjeg jazza teško je uhvatljiv, ne svira često i cijena mu je astronomska, pa je prilika vidjeti ga u Zagrebu kulturni vrhunac sezone, a i šire.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay