Apolitični

Zagreb Design Week u rujnu na novoj lokaciji

Tema ovogodišnjeg festival dizajna je — Limitless / Bez granica, kojom se nakon dvije godine ograničenja slavi ponovno okupljanje i sloboda kao neizostavan dio kreativnog procesa

Iako je upravo ljeto mnogima najdraže godišnje doba, kraj ljeta u Zagrebu uvijek je uzbudljiv. Jedan od razloga tome je i festival dizajna, Zagreb Design Week, koji nas ove godine očekuje na novoj, odličnoj lokaciji, u samom centru Zagreba.

Naime, ZGDW ove se godine održava u inspirativnom okruženju Akademije likovnih umjetnosti, Ilica 85. Središnja zgrada ALU-a koju je 1895. započeo graditi Herman Bollé, zajedno s velikim Parkom skulptura, bit će pretvorena u pozornicu za predstavljanje dizajna. U interijeru akademije imat ćemo priliku razgledati brojne izložbe, a u Parku će se organizirati filmske projekcije, predavanja, paneli, radionice i naravno, partyji.

Do 1. kolovoza otvorene su i prijave za ZGDW Award, ZGDW partner lokacije, ZGDW Concept Store i ZGDW modnu reviju.

Finalisti ZGDW Awarda, jedine hrvatske nagrade za dizajn otvorene i dizajnerima iz cijelog svijeta, objavit će se do 6. kolovoza. Dodjeljuju se po tri nagrade, u svakoj od šest kategorija: Grafički dizajn, Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija, Produkt dizajn, Dizajn prostora, Tekstilni i modni dizajn i Dizajn društvenih inovacija. Uži izbor najboljih radova predstavlja se izložbom na središnjoj lokaciji. Nagrade se dodjeljuju u obliku priznanja, na otvorenju Zagreb Design Weeka, prijavljene radove ocjenjuje peteročlani, stručni međunarodni žiri prema ukupnoj kvaliteti svakog prijavljenog projekta.

Cijeli članak možete pročitati na: cromoda.com