Apolitični

Zagreb Design Week – puno novosti za peto izdanje

Nekadašnji Tjedan dizajna Zagreb, najveće događanje u Hrvatskoj posvećeno dizajnu, od ove godine nosi ime Zagreb Design Week i za svoje je peto izdanje, što će se održati od 11. do 20. svibnja 2018., pripremio niz novosti.

“Programi Zagreb Design Weeka bit će veći i raznovrsniji nego ikad”, rekla je u četvrtak, na predstavljanju ovogodišnjeg izdanja Tina Marković, s Danielom Tomičićem direktorica festivala kojega je prošle godine posjetilo više od 25 tisuća ljudi.

Tjedan posvećen dizajnu promijenio je svoje ime u englesku inačicu zbog efikasnije promocije domaćeg dizajna u svijetu.

Uz novo ime i vizualni identitet, koji potpisuje studio Šesnić&Turković, najveća novost festivala je njegova nova središnja lokacija – iz Laube se seli na dvije etaže u hali 5 Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Daniel Tomičić je najavio da će jubilarno izdanje festivala trajati duže nego ranijih godina. “Posljednja tri dana proći će u znaku sajma umjetnosti Art Zagreb koji se prvi put otvara u okviru Tjedna, a cilj mu je oživljavanje tržišta umjetnosti u Hrvatskoj”, napomenuo je.

Festival će se održati na temu “Suvremeno/Svevremeno” kojom se, napominju organizatori, na zanimljiv i kreativan način propituje trajanje dizajnerskih rješenja – od klasika dizajna koji su uvijek aktualni do dizajna koji je nestao ubrzo po nastanku.

Taj dualni karakter dizajna propitivat će se izložbom hrvatskih dizajnera, a najbolje radove nagradit će međunarodni žiri.

Cijeli članak možete pročitati na: culturenet.hr

Foto: Shutterstock