Apolitični

Zagreb Auto Show: Više od 400 izlagača na ovogodišnjem salonu automobila

Na ovogodišnjem Zagreb Auto Showu više od 400 izlagača ispunih će 14 paviljona Zagrebačkog velesajma (ZV), rečeno je u petak na konferenciji za novinare na kojoj je najavljen zagrebački salon automobila, motocikala, gospodarskih vozila prateće industrije koji će se održati od 10. do 15. travnja.

Direktorica ZV-a Dina Tomšić istaknula je kako su raspoloživi kapaciteti sajma, 70.000 četvornih metara u 14 raspoloživih paviljona, gotovo u potpunosti popunjeni. Na priredbi će sudjelovati većina vodećih proizvođača automobila, kao i respektabilan broj motocikala i gospodarskih vozila.

Tomšić je ukazala na velik interes izlagača što je po njoj garancija još jednog velikog spektakla. Istaknula je oporavak auto industrije, kao i dobru lanjsku i ovogodišnju prodaju novih i rabljenih vozila, jedan od rezultata promjene poreznog zakona.

Dobro će biti zastupljeni i modeli na električni pogon, a tijekom sajma održat će se niz stručnih programa vezanih uz, recimo, posustajanje potražnje za dizelašima, sigurnosti voznog parka u Hrvatskoj, dvojbi oko odabira pogonskih strojeva, a birat će se i zvijezda salona.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr

Foto: Shutterstock