Apolitični

Zadrani pozivaju na biciklijadu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ove subote, 17. listopada, Biciklistički klub Zadar u suradnji s Općinom Starigrad, Nacionalnim parkom Paklenica, Turističkom zajednicom Općine Starigrad i hotelom „Vicko” iz Starigrada – Paklenica, organizira 5. po redu „Biciklijadu Zadar-Paklenica” ukupne duljine 45 km. Start biciklijade je na Trgu 5 bunara u 10 sati ujutro, a očekivani dolazak u kanjon je oko 13 sati. Organizatori su predvidjeli 4 stanke tijekom vožnje radi kraćeg odmora, a kako bi uistinu ozračje i organizacija bila na profesionalnoj razini, najavljuju da se vozi Jadranskom magistralom uz pratnju Policije i medicinskog osoblja. Dodaju kako je organiziran i prijevoz biciklista i bicikala nazad u Zadar, a onima kojima je 45 km premalo i misle se vraćati biciklom u Zadar, ne preporučuje se zbog umora i sigurnosti.

Za bicikliste je na cilju osigurana majica i hrana, a s obzirom na to da je poziv otvoren svima, očekuje se rekordni broj ljubitelja zdravog života i druženja sa svojim limenim ljubimcima.

Dođite ove subote u Zadar, povezite svoj bicikl i sudjelujte u 45-kilometarskoj vožnji od Zadra do Paklenice, a potom osladite nepce uz prepoznatljivi paklenički planinarski fažol.

Više u kategoriji: Šport; Hobi
Foto: zadar.travel
D. Šabić, mag. nov.