Apolitični

Zadarsko kazališno ljeto pri kraju

 22. Zadarsko kazališno ljeto bliži se kraju , a  koje je započelo 29. lipnja i završava ovog četvrtka, 4. kolovoza. Preostale su još dvije predstave iz dramskog dijela programa.
Sinoć su u lapidariju Narodnog muzeja Zadar Zadrani i gosti pogledali komediju LJUBAF, TEATRA KEREKESH čiji tekst i režiju potpisuje Ljubomir Kerekeš. Gledatelje su nasmijali i zabavili poznati hrvatski glumci: Ana Begić, Hana Hegedušić, Adam Končić, Ljubomir Kerekeš i Jan Kerekeš.

Zadarsko kazališno ljeto, „Ljubaf”

Riječ je o komediji koja na duhoviti način govori o aktualnim političkim, ekonomskim i društvenim problemima gdje su uskogrudnost i pametovanje jedina oružja kojima su protagonisti predstave bore za prevlast unutar životnih okolnosti, a upravo je ljubav ta koja bi trebala biti uvijek najaktualnija.

„Bepo i Marijeta – štorija o ljubavi i mižeriji”


U srijedu, 3. i u četvrtak, 4. kolovoza u lapidariju Narodnog muzeja Zadar s početkom u 21:30 pogledajte BEPA I MARIJETU – Štoriju o ljubavi i mižeriji, zadarsku inačicu legendarnog Smojinog djela – Roko i Cicibela u produkciji HNK-a Zadar te u režiji Nine Kleflin. Ovu dirljivu priču sjajno su interpretirali Jasna Ančić i Zlatko Košta. Predstava je premijerno izvedena 30. lipnja 2014. na 20. Zadarskom kazališnom 2014.
Bepo i Marijeta su antijunaci koje morate voljeti jer je njihova ljubavna priča naša inspiracija, utjeha, ali i podsjetnik kako je život kratak i prolazan i da je bez obzira na sve probleme najvažnije na kraju, ipak, voljeti i biti voljen.