Apolitični

Zadarski pčelari zadovoljni susretom

 

Zadarski pčelari su jako dobro organizirani i često tijekom godine priređuju zajedničke susrete.

Zadarska županija broji mnoge udruge koje s velikim entuzijazmom nadopunjavaju društveni i gospodarski život ovog područja. Jedna od njih je i pčelarska udruga „Dalmatinka” iz Zadra koja je proteklog vikenda u izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice u Zadru jako uspješno održala susret pčelarske udruge i pčelara iz Republike Litve.
Udruga pčelara „Dalmatinka” od veljače 2011. godine djeluje na području Zadarske županije s ciljem poticanja i promoviranja pčelarstva i najaktivnija je pčelarska udruga na području Zadarske županije. Udruga okuplja građane zainteresirane za pčelarstvo i pčelarske proizvode, promiče potrošnju pčelarskih proizvoda kao zdrave hrane.

 

Zadarski pčelari zadovoljni susretom

Identitet je izgrađen na temeljima očuvanja i napretka pčelarskog zanata, kao i približavanja istog svim zainteresiranima. Glavna odrednica identiteta Udruge jest afirmacija pčelarskih proizvoda kao zdrave hrane i konzumacije istoga u svrhu zdravog života te savjetovanja i predavanja o pčelarstvu s posebnim naglaskom na važnost meda u prevenciji bolesti.
A kakao su oni jako zanimljivi, pa tako i zadarski pčelari zbog proizvodnje meda i drugih zdravih proizvoda vjerujem da su se mnogi od njih iz susjedne županije našli na pravom mjestu (Znanstvena knjižnica) povodom zakazanog susreta.
Izvor i foto: zadar.travel