Apolitični

Zadarski med od kadulje šampion ‘Dalmatine 2016’

Zadarski med od kadulje šampion ‘Dalmatine 2016’

Na 7. Međunarodnom pčelarskom sajmu ‘Dalmatina 2016.’, vrijedna priznanja dobili su i pčelari s područja cetinskog kraja.
Podsjećamo, Sajam je održan u organizaciji Saveza pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije, u hotelu Zagreb na splitskom Duilovu.
Tijekom dvodnevnog sajma svoje proizvode izložilo je 85 izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Mađarske i Poljske. Kako prošle tako i ove godine, pčelarska manifestacija održavala se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Zadarski med od kadulje šampion ‘Dalmatine 2016’

Posjeta sajmu bila je jako dobra, a pored izložbenog dijela, sajam je imao i vrlo važan edukativni karakter gdje su održane brojne stručne radionice i predavanja. Tijekom sajma ocjenjivano je 100 uzoraka meda, a najbolji su dobili vrijedna priznanja.
Šampion ovogodišnjeg sajma je med od kadulje Rajka Marinovića iz Zadra. Vicešampion sajma je također med od kadulje Pavla Marune iz Zadra, a brončano odličje pripalo je Ivici Stipišiću s Hvara za med od lavande.
Da se na području cetinskog kraja proizvodi vrlo kvalitetan med pokazao je i ovaj sajam, na kojemu su dodijeljena priznanja za pčelare s našeg područja.
Zlatnu plaketu za cvjetni med i srebrenu za med od kestena dobio je Ivan Mravak iz Gale. Zlatnu plaketu također za cvjetni med dobio je Ante Kodžoman iz Hrvaca, dok je srebrenu plaketu za cvjetni med dobio Elvis Balajić iz Obrovca. Vedran Marunica iz Hrvaca i Tomislav Džalo iz Trilja dobili su brončane plakete za cvjetni me, a Neda Varvodić iz Roža za dva vriska dobila dvije brončane plakete.
Zanimljivo priznanje dobila je Irena Kodžoman iz Hrvaca – zlatnu plaketu za med od pajasena.