Apolitični

ZADARSKI KOMORNI ORKESTAR ZA KRAJ SEZONE DONOSI PRAIZVEDBU I ATRAKTIVNE GLAZBENIKE!

 
ZADARSKI KOMORNI ORKESTAR ZA KRAJ SEZONE DONOSI PRAIZVEDBU I ATRAKTIVNE GLAZBENIKE!

Koncertna sezona Zadar 2016./17.

…jer glazba oplemenjuje!

Ponedjeljak, 22. svibnja, 2017.

ciklus ZKO

Svečana dvorana Sveučilišta, 20:00 h

Daleki susreti

ZADARSKI KOMORNI ORKESTAR

Marijan Đuzel, klavir

Ivan Đuzel, truba

Veton Marevci, dirigent

W. A. Mozart, M. Ivičević, B. Papandopulo, D. Šostakovič

ZADARSKI KOMORNI ORKESTAR ZA KRAJ SEZONE DONOSI PRAIZVEDBU I ATRAKTIVNE GLAZBENIKE!

Zadarski komorni orkestar u ponedjeljak 22. svibnja nastupit će posljednji put u ovoj Koncertnoj sezoni. Na koncertu koji će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 20 sati zadarski gudači donose više različitih iznenađenja.

Naime, na kao solisti nastupit će dva sjajna mlada glazbenika rodom iz Imotskog, braća Đuzel – Marijan, pijanist i Ivan, trubač.

Obojica su nagrađivani umjetnici koji grade uspješne karijere te pripadaju skupini najboljih predstavnika mladih hrvatskih glazbenika na svom području.

Marijan je u Zadru već nastupio s cjelovečernjim recitalom, a široj je javnosti poznat po ulasku u polufinale između 259 prijavljenih kandidata iz 43 zemlje na prestižno pijanističko natjecanje Beethoven u Beču 2013. Njegov stariji brat Ivan je prvi trubač Orkestra Opere HNK-a u Zagrebu i The World Orchestra. Bit će ovo njihov premijerni nastup uz Zadarski komorni orkestar, a predstavit će se kroz izvedbu Koncerta za klavir, trubu i gudački orkestar u c-molu, op. 35 Dmitrija Šostakoviča.

Orkestrom će dirigirati Veton Marevci, mladi Karlovčanin koji je netom diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, ali u svojoj biografiji već bilježi iskustva dirigiranja velikim orkestrima, poput Zagrebačke filharmonije, Simfonijskim orkestrom HRT-a i Zborom HRT-a.

Marevci će u Zadru dirigirati prvi put, a imat će priliku ravnati praizvedbom djela splitske skladateljice sa stalnom adresom u Beču, Mirele Ivičević. Upravo po narudžbi Zadarskog komornog orkestra, a uz potporu Ministarstva kulture RH, ona je napisala djelo Her Absence Filled the World.

Uz navedena, na koncertu će se izvesti još dva djela – dopadljiv Mozartov Divertimento u F – duru KV 138 i Pintarichiana, suita za gudače jednog od najboljih hrvatskih skladatelja 20. stoljeća, Borisa Papandopula.