Apolitični

Zadarski klarinetisti gradu s ljubavlju

Zadrani ponovno pripremaju ugodno glazbeno iznenađenje. U utorak, 22. prosinca u Svečanoj dvorani Sveučilišta održat će se posljednji koncert u ovoj kalendarskoj godini u organizaciji Koncertnog ureda Zadar. U ciklusu Più mosso – Mladi zadarski glazbenici održat će ZADARSKI KVARTET KLARINETA. Radi se o četiri mlada Zadranina koja su odlučila ujediniti svoj talent i snagu u ovaj komorni sastav. Marcelo Zelenčić najstariji je među njima i danas je, nakon završene Glazbene škole Blagoje Bersa i Muzičke akademije u Zagrebu, solo klarinetist Simfonijskog orkestra HRT-a. Ante Buturić još je za vrijeme studija započeo rad u Osnovnoj glazbenoj školi sv. Benedikta i Glazbenoj školi Biograd na moru, a danas u obje škole i zaposlen.
Lovre Lučić Zadranin je s diplomom Muzičke akademije u Zagrebu te radi kao bas klarinetist u Simfonijskom orkestru HRT-a. Ivan Andrijević jedini je student među njima te je trenutno na četvrtoj godini studija klarineta, također na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Ovi su se glazbenici spojili u ansambl po prvi puta još 2007. za vrijeme školovanja u Glazbenoj školi Blagoje Bersa u Zadru i od tada su više puta nastupili u okviru različitih školskih i gradskih manifestacija.
Danas, nakon što je većina njih diplomirala te svojim radom izborila brojne nagrade te atraktivna radna mjesta, i dalje su raspoloženi za zajednički rad. Svojoj domaćoj publici talentirani će puhači predstaviti djela G. Gershwina, B. Bartóka, Á. Piazzolle, P. M. Duboisa, Z. de Abreua i Johanna Straussa mlađeg.
Koncert započinje u 20 sati, a svi ste dobro došli.

Više u kategoriji: Glazba
Izvor i foto: Koncertni ured Zadar
D. Šabić, mag. nov.