Apolitični

Zadarski klapski puti

Četvrtak (04.08.) prvi put na Trgu sv. Krševana slijedi uživanje u a cappella izvedbama deset klapa.

Zadar ljubi klape, to potvrđuju „Zadarski klapski puti” s nastupom deset muških, ženskih i mješovitih klapa. To je naziv manifestacije čije ćemo premijerno izdanje gledati i slušati ovog četvrtka od 20:30 ispred crkve sv. Krševana. Ambijent prostora Trga sv. Krševana idealan je izbor za klapsku večer i a cappella izvedbe kojima će se objediniti dvomjesečna izdanja nastupa zadarskih klapa „Klapski puti srijedom” s nastupima klapa iz Zadra i bliže okolice.

Zadar ljubi klape

– Prvi put se koncert ovakvog tipa održava na prostoru ispred crkve sv. Krševana za kojeg smatramo kako je ambijentom i akustički savršen upravo za a cappella pjevanje. Nadamo se kako će manifestacija prerasti u tradicionalan susret klapa i u godinama koje dolaze, pa pozivamo sve ljubitelje tradicionalne dalmatinske klapske pjesme da dođu i uživaju u autohtonom glazbenom izričaju Dalmacije. – kaže direktor Turističke zajednice grada Zadra, Ante Rados, najavljujući ovotjedno okupljanje klapa.

Zadarska TZ organizator je Zadarskih klapskih puta, ulaz je besplatan, a nastupit će mješovita klapa„Maraška” Zadar, ženska klapa „Klementa” Arbanasi, muška klapa „Ponistra” Crno, mješovita klapa „Kolajna” Zadar, ženska klapa „Karmel” Turanj, muška klapa „Kaleta” Zadar, ženska klapa „Luna” Kožino, ženska klapa „Kandelora” Zemunik, ženska klapa „Kapric” Zadar i muška klapa „Kožino”.
Na dobro došle klape u turistički raspjevani Zadar.