Apolitični

Zadarska noć kazališta

Zadarska noć kazališta

U subotu, 25. studenog održat će se deveta po redu Noć kazališta. Prema najavama organizatora ovogodišnja manifestacija sadržava najbogatiji program do sada. U njoj će
sudjelovati 80-ak kazališnih institucija i organizacija: nacionalna kazališta, javna i nezavisna kazališta, druge javne ustanove u kojima se odvija kazališna djelatnost te amaterske kazališne skupine, u pedesetak mjesta u Republici Hrvatskoj.

U ovogodišnjoj manifestaciji HNK Zadar sudjeluje s dvije predstave. U velikoj dvorani s početkom u 20 sati zadarska publika moći će pogledati nagrađenu predstavu HNK Zadar, OSTAVLJAM TE, prema motivima Edwarda Albeeja “Marriage play“ u režiji Matjaža Latina . U predstavi igraju: Jasna Ančić, Alen Liverić, Žana Bumber, Jadran Dučić-Čićo, Ivan Ivić i Mimi Zadarski.
Predstava je premijerno izvedena 8. prosinca 2016. te je odmah izazvala sjajne reakcije publike i kritike u Zadru, ali i na gostovanjima u Hrvatskoj.
Na VI. Bobijevim danima za ulogu Žene u predstavi nagrađena je Jasna Ančić te je nominirana za NAGRADU HRVATSKOG GLUMIŠTA 2017. u kategoriji – za najbolja umjetnička ostvarenja – DRAMA, glavna ženska uloga. Nagrada hrvatskog glumišta dodjeljuje se u petak, 24. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

U Maloj dvorani u 23:00 sata polaznici Kazališne škole Dragon teatra izvesti će predstavu“ U ime Shakespearea“ u režiji Maje Šimić. Predstava je svoju premijeru imala 7. lipnja 2016. te je također igrala u sklopu međunarodne manifestacije Noć kazališta 19.11.2016. u kino dvorani u sv. Filipu i Jakovu i 17.03.2017. u općinskoj dvorani u Salima.
Doznajte kako izgledaju monolozi kultnih Shakespearovih djela u izvedbi sedam djevojaka i jednog muškarca.
Kostimografiju potpisuje Anita Goreta, a video Desa Phanalasy. Uloge : Jelena Helena Knežević – HAMLETA (Hamlet), Karla Burčul- LADY MACBETH (Macbeth), Sanda Pinter- SHYLOCK (Mletački trgovac), Katarina Golubović- ANGELO (Mjera za mjeru), Mirta Juran- OFELIJA (Hamlet) i Ante Dujić – MACBETH (Macbeth)

Ne propustite NOĆ KAZALIŠTA. Ulaznice su u slobodnoj prodaji po promotivnoj cijeni od samo 10,00 kuna za pojedinu predstavu. Radno vrijeme blagajne ( 11-13h, 18-20h)