Apolitični

Zadarska Juha od bundeve pobrala nagrade

Predstava zadarskog Kazališta lutaka – Juha od bundeve u režiji Ane Prolić u prošloj sezoni beskompromisno je osvojila mladu kazališnu publiku zbog čega je i ove godine uvrštena u repertoar.

Vrijednost zadarske kazališne Juhe od bundeve nisu prepoznali samo zadarski mališani jer je prošlog tjedna Juha od bundeve pobrala nagrade na natjecanjima u Koprivnici i Čakovcu.

U spomenutim gradovima od 17. do 20. listopada održani su festivali „Jaje” u Koprivnici i „19. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitelj” u Čakovcu. Predstava Juha od bundeve zasluženo je odnijela priznanja i  nagrade u četiri kategorije. Na drugom po redu festivalu u Koprivnici „Jaje” Juha od bundeve dobila je priznanje kao najbolja predstava u cjelini, a na „19. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitelj” u Čakovcu, Juha od bundeve također je proglašena najboljom predstavom u cjelini, a osvojila je i nagradu za najbolju kostimografiju koju je priredila Hana Letica, te glumačku nagradu za žensku ulogu Vjeri Vidov u ulozi smiješnog i zabavnog patka.

Juha od bundeve

Podsjetimo, predstava Juha od bundeve u režiji Ane Prolić nastala je na književnom predlošku spisateljice Helen Cooper, a priča je to o prijateljskim odnosima i istinskim vrijednostima koje se temelje na iskrenom odnosu prema bližnjima i prijateljima.

U predstavi su likove vjeverice, mačka i patka utjelovili Sanja Zalović, Juraj Aras i Vjera Vidov.