Apolitični

Zadar prednjači u čitanju…

Tijekom ovog tjedna do 9. travnja 2016. Gradska knjižnica Zadar organizira manifestaciju Zadar čita 2016. Tema ovogodišnje manifestacije je kava, taj poseban čaroban napitak kojeg osjećaju milijuni i milijuni ljudi na svijetu. Ovom programu su se mnogi priključili poput različitih institucija, udruga i pojedinaca s gradskog i šireg područja. Ne sumnjamo kako će mnogi s guštom sudjelovati u manifestaciji, te će s okusom kave s guštom posjetiti zadarsku gradsku knjižnicu u kojoj će se tijekom tjedna tražiti stolica više. Zato vam u nastavku donosimo ovotjedni program:
utorak, 5. travnja 2016.
17:00 – 18:00, Gradska knjižnica Zadar, književni performans ZaPis vam čita iz kave. Umjesto „Five o´clock tea” (čaja u 5), danas se u Knjižnici u 5 služi turska kava, a članovi ZaPis-a pročitat će vam zanimljivosti iz taloga.
org. Gradska knjižnica Zadar, i Društvo ZaPis
srijeda, 6. travnja 2016.
19:00 – 20:30, MMD, Književni susret s Julijanom Matanović
Susret će voditi Iva Pejković.
org. Gradska knjižnica Zadar
četvrtak, 7. travnja 2016.
19:00 – 20:30, MMD, Predstavljanje knjige „Snebivaš me” autorice Mani Gotovac. Voditelji: Vanda Babić i Nenad Vertovšek, sudjeluju Ivica Antić i Gabrijela Meštrović Maštruko
org. Gradska knjižnica Zadar

petak, 8. travnja 2016.
18:00 – 19:00, MMD, Coffee to go, predstava za djecu
org. Kazališna udruga Igrajmo se
I ova tjedna manifestacija pokazuje kako Zadar kao povijesno-turistički grad voli čitati i u tome prednjači nad drugim gradovima Dalmacije.

 

Više u kategoriji: Obrazovanje
Izvor i foto: zadar.travel
D. Šabić, mag. nov.