Apolitični

Zabrinut zbog stanja u tvrtki, izvršni direktor Googlea zatražio pomoć od zaposlenika

Google pokreće novi projekt pod nazivom “Simplicity Sprint” u nastojanju da poboljša učinkovitost i fokus zaposlenika u ekonomski neizvjesnim vremenima.

Tvrtka Alphabet prošle je srijede obavljala redovite razgovore, ali ton je bio donekle hitan jer su zaposlenici izrazili zabrinutost zbog otpuštanja. Izvršni direktor Sundar Pichai zatražio je od zaposlenika mišljenje o internoj dokumentaciji koju je pregledao CNBC. “Produktivnost Googlea kao tvrtke nije onakva kakva bi trebala biti s brojem zaposlenih”, rekao je taj Googleov CEO zaposlenicima na sastanku.

“Želio sam utvrditi kontekst naših rezultata i zarade te zatražiti vašu pomoć”, rekao je Pichai, referirajući se na izvješće o zaradi tvrtke u drugom kvartalu. “Jasno je da se suočavamo s izazovnim makro okruženjem s još više neizvjesnosti.”

Dodao je da postoji realna zabrinutost da produktivnost u cjelini nije onakva kakva bi trebala biti uz broj zaposlenih koji imaju. Zamolio je zaposlenike da pomognu “stvoriti kulturu koja je više usmjerena na misiju, proizvode i kupce. Pozvao ih je da razmisle o načinima minimaliziranja ometanja i podizanja ljestvice u pogledu izvrsnosti proizvoda i produktivnosti.

Ta informacija dolazi nakon što je tvrtka izvijestila o svom drugom uzastopnom tromjesečju sa zaradom i prihodima slabijima od očekivanih. Rast prihoda pao je na 13% u tromjesečju u kojem je godinu dana ranije dosezao 62% posto.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay