Apolitični

Zabrana “prljavcima” ulaska u München i to već od 1. veljače, ulazak samo onima iznad Euro 5 norme

S Golfom IV ni ne pomišljajte ući u bavarsku prijestolnicu

Svi ispod Euro 5 norme ne mogu u München! Nema više zagađenja! Bavarska prijestolnica ograničava automobilski promet, otkrivamo restrikcije koje stižu već u veljači. Ograničenja bi se također mogla uskoro postrožiti.

U gradu, koji posljednjih godina ima velikih problema sa zagađenjem zraka, najavljeno je da će iduće godine jako postrožiti pravila ulaska u centar, a od 1. veljače sljedeće godine, piše “Auto Motor und Sport”. , vlasti će proširiti zabranu prometa za sva vozila koja ne zadovoljavaju ekološke standarde do i uključujući EURO 4, na cijelo područje unutar srednjeg prstena, uključujući i prsten.

Iako je najavljena zabrana prometa relativno stroga, uvjeti za ulazak u grad ili područje ograničeno 2-R obilaznicom mogu postati još stroži. Pokaže li se da su razine emisije i dalje previsoke, ograničenja bi od 1. listopada sljedeće godine mogla stupiti na snagu i za vozila s dizelskim motorima koja inače zadovoljavaju normu EURO 5. Takva vozila, od kojih su neka stara tek osam godina, u Münchenu ih je čak 140.000.

Cijeli članak možete pročitati na: autopress.hr

Foto: Pixabay