Apolitični

Za ispunjavanje zelenih ciljeva, potrebne su i zelene digitalne vještine

Na konferenciji UN-a COP28 o klimatskim promjenama, tvrtke AE4RIA i Huawei objavile su bijelu knjigu namijenjenu ubrzanju dvostruke tranzicije. Bijela knjiga, razvijena u suradnji s ATHENA istraživačkim centrom, Odjelom za održivi razvoj u AE4RIA, tvrtkom PwC, te uz doprinos Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT Digital), a u kojoj su definirali zelene digitalne vještine i poslove potrebne za provođenje tranzicije. 

Ponosna sam što možemo predstaviti novo izvješće o zelenim inovacijama s našim partnerima. Izvješće se usredotočuje na razvoj nove klasifikacije zelenih digitalnih vještina koja će definirati korake za prekvalifikaciju ljudi kako bi izgradili i proširili tehnologije potrebne za postizanje ciljeva Pariškog sporazuma, istaknula je Vicky Zhang, potpredsjednica odjela za korporativne poslove u Huaweiu.

Salvatore Moccia, voditelj odjela za obrazovanje i vještine u EIT Digital istaknuo je da više od tri četvrtine tvrtki u Europskoj Uniji izvješćuje o teškoćama pri pronalaženju radnika s pravim skupom vještina.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pexels.com – Photo by Baskin Creative Studios