Apolitični

Za hrvatski turizam iduća godina prekretnica

Za hrvatski turizam iduća je godina prekretnica zbog reforme turističkog sustava, predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a te sudjelovanja na globalnoj izložbi Expo Dubai, poručio je u utorak državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina sa sjednice Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (TV HTZ).

Turističko vijeće HTZ odlučilo je uz ostalo i o raspisivanju javnog poziva za projekt “Sportska Hrvatska” za 2020., suradnji na snimanju emisije u Hrvatskoj za kinesko tržište te je prihvatilo i prijedlog sporazuma o međusobnoj suradnji u provedbi promocije hrvatskog turizma tijekom predsjedanja Vijećem EU-a u prvoj polovici iduće godine.

Projekt “Sportska Hrvatska” za 2020. podrazumijeva posebne oblike marketinške i PR suradnje u sklopu vrhunskih sportskih projekata i događanja putem kojih se pozitivno utječe na pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne cjelogodišnje turističke destinacije, kao i na jačanje nacionalnog turističkog brenda. U skladu s time planirano je uspostavljanje i provedba suradnje u 2020. s organizatorima megadogađanja u Hrvatskoj te vrhunskim hrvatskim sportašima.

Suradnju na snimanju emisije u Hrvatskoj za kinesko tržište s produkcijskom kućom Metan Global Entertainment Group LLC, odnosno za dokumentarni program “Explore Croatia” kao dijela dokumentarnog serijala od dvanaest epizoda “Explore the World” Vijeće HTZ-a je prihvatilo jer to otvara put ka emitiranju na nacionalnoj TV platformi Youku, koja ima više od 400 milijuna pretplatnika unutar Kine i više od 50 milijuna Kineza koji žive izvan Kine, osobito u SAD-u.

Cijeli članak možete pročitati na: novilist.hr

Foto: Pixabay